Торба за воздушна болест

2021-06-30

Торбата за воздушна болест е со цел да се спречи кабината на домашни или меѓународни линии, некои од нашите клиенти за воздушна болест или симптом на нездраво тело, како што се повраќање на бродот, авиокомпанијата во моторната соба е подготвена за патниците да повраќаат торба, за да спречат патниците да повраќаат повраќање на одборот , покрај тоа, исто така, може да се користи за вчитување патници не треба да се ѓубре.

Основното објаснување

поставен
Airsickness bags are usually поставен in the cabin seats or distributed by flight attendants.

употреба
1. In case of vomiting, tear the sealing mouth of the airsickness vomiting bag and it can be употребаd for vomiting.
2. Откако ќе излезете од авионот, фрлете ја торбата за воздушна болест во кантата за ѓубре или на одредената локација.

Превенција на повраќање
1. Во првата ноќ пред летот, треба да се обезбеди соодветен сон и одмор, вториот ден ќе има доволно енергија за да го однесе летот.
2. Орален лек за болест при движење половина час пред полетување на авионот може да го спречи пациентот да повраќа 5,6 часа.
3. Седиштата што се далеку од моторот и блиску до прозорецот треба да бидат избрани колку што е можно, за да се намали ударот и да се прошири видното поле. Обрнете внимание да го задржите просторот ориентиран, линијата на гледање треба да биде што е можно подалеку, погледнете ги облаците и планините, реките во далечина, не гледајте ги облаците во близина.
4. Пациентите треба да вежбаат што е можно помалку за време на полетување, вкрстување на облак, свртување, слетување и голем шок и турбуленции. Особено, главата треба да се фиксира и да не се ротира.
5. Избегнувајте реакции на грчевито колено. Ако видите знаци на повраќање во вашето соседство, веднаш напуштете го местото на настанот и избегнете го видот.
6. In the event of airsickness, be careful not to interrupt your concentration and keep your gaze focупотребаd under mild conditions. If it is heavy, it should be kept quiet and seated. It is best to lie on your back and fix your head. More serious, as a result of vomiting and body water loss, to supplement physiological saline in time.
7. За да спречите повраќање, намалете го внесот на течности четири часа пред полетување и до слетување.
8. Околу 10 минути пред да се качите, можете да го носите електронскиот инструмент против болки и повраќање на Neiguan acupoint. Има вкупно 1-5 нивоа.
9, честопати допирајте ги прстите на нозете, извртувајте го половината, застанете, така што ќе ја промовира циркулацијата на крвта.
10. Flying for long periods of time can be dangerous for older people or those with heart disease, becaупотреба it can caупотреба blood clots to form in the legs.

On the plane, many passengers will appear airsickness, vomiting, stomachache, palpitation and other situations, some becaупотреба of their own physical quality reasons, some is caупотребаd by improper diet. Here, the flight attendants remind passengers to pay attention to the following matters before taking the plane.


  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy